Biografie

Theater

Als kind speelde Tessa hoofdrollen in diverse semi professionele musicalproducties, zoals De Tovenaar Van OZDe Geheime Tuin en in de professionele musicalproductie, The Sound Of Music, van Joop van den Ende Theaterproducties.

In 2012-2013 speelde Tessa de hoofdrol Ariël in de succesvolle Disney musical The Little Mermaid, geproduceerd door Stage Entertainment NL en Disney Theatrical Productions.
Vervolgens gaf ze in 2014 namens Disney Theatrical Productions als eerste Europeaan twee keer haar eigen solo show als Main Stage Guest Star Appearance op het schip Disney Magic.

Verder maakte ze in 2014 ook deel uit van de cast van Musicals Gone Mad 2014, geproduceerd door M Producties.

In 2016-2018 maakte Tessa haar musical debuut in Duitsland en speelde Jane in de Disney musical Tarzan in Oberhausen, geproduceerd door Stage Entertainment en Disney Theatrical Productions.

In 2019 was ze te zien in Best of Broadway waarmee ze naast Willemijn Verkaik, Stanley Burleson, Freek Bartels en Anouk Maas door heel het land optrad.

In 2019-2020 was Tessa te zien als de hoofdrol Anya in de musical Anastaisa, geproduceerd door Stage Entertainment, in het Circustheater in Scheveningen. 

In 2021-2022 stond ze in The Sound of Musicals samen met Tony Neef, Suzan Seegers en John Vooijs. Daarnaast maakte ze in 2022 deel uit van de Cast van Het Bowie Concert, waar ze een van de lead vocaliste was.

In 2023 tourde ze met Legendary Albums Live – Meatloaf’s Bat out of Hell, samen met René van Kooten door het land.

In 2024 zal Tessa te zien zijn als een van de hoofdrollen in de nieuwe musical “Pride & Prejudice” van Morssinkhof Terra Theaterproducties.    

Televisie

Tessa deed in 2021 mee aan het Avro programma “Op zoek naar Maria” waar zij een van de laatste 3 finalisten was.

In 2007 was Tessa te zien in het SBS-televisieprogramma So You Wannabe A Popstar, waarbij zij na diverse live shows de 2e plaats behaalde. Ook is zij te gast/te zien geweest in diverse televisieprogramma’s zoals Koffietijd, Life4You, AvroTros Musical Sing-a-Long, TMF, KidsTop20, Tijd voor MAX, Jensen, Karaoke Kids, Telekids, BNN Live en Toffe Gasten TROS, en verzorgde presentatiewerk voor een regionale TV-zender.

Overig

In 2007 heeft Tessa het voorprogramma verzorgd bij de afscheidstournee van BZN, en mocht later dat jaar ook het voorprogramma van Belle Perez verzorgen. 

Sinds haar deelname in So You Wanna Be A Popstar treed Tessa als soliste op in binnen- en buitenland, was de hoofdact tijdens het Popstars concert in de HMH, was gast artiest bij het Stout&Nieuw concert van Gerard Joling in Ahoy, en gaf in 2009 een popconcert in Hongarije. 

In de zomer van 2015 was ze te zien als soliste tijdens Disney Channel Zomertour 2015 in België en Nederland.

In der loop der jaren bracht Tessa meerdere singles uit die in de single Top 100 verschenen ‘I Put My Trust In You’ (2007), de kerstsongs ‘Christmas Eve’ en ‘Everybody’s Happy’ (2008), ‘L.O.V.E.’ (2009), ‘Lipstick’ en ‘Losing My Mind’ (2010). De laatste single is tevens uitgekozen als theme song van de Playstation game ‘Snake Warriors Training’ die in vele landen is uitgebracht. Hiernaast schrijft ze ook haar eigen muziek.

Prijzen

Tessa haalde in 2002 de tweede plaats tijdens de finale van het VARA Kindersongfestival.
In 2014 won ze de Musicalworld Award in de categorie ‘Beste Doorbraak 2013’ voor haar rol als Ariël in de musical The Little Mermaid.

In 2020 werd ze genomineerd voor een Musical Award in de categorie “Beste Vrouwelijke Hoofdrol” voor haar rol als Anya in de musical Anastasia.

Opleiding

Tessa volgde, tegelijkertijd met de Havo, de vooropleiding van de dansopleiding op de Dansacademie van Lucia Marthas in Amsterdam.
Zij kreeg al op jonge leeftijd pianolessen van Marco Bedevaart en zanglessen van Maria Rondèl, Jimmy Hutchinson en Margot Giselle en acteerlessen bij Kitty Courbois.

Contact

Agency

MET Producties – Merel Bussink-Holl

Vätternkade 93
1060 PK Amsterdam

merel@metproducties.nl

+31 (0) 6 54 90 12 07